Scouts Sint-Tarcitius Terjoden maakt al sinds 1954 trots deel uit van Scouts en Gidsen Vlaanderen (het vroegere VVKSM). Wij zijn een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Scouting speelt zich af in de vrije tijd en draagt - door een specifieke methode - bij tot de ontspanning en opvoeding van kinderen en jongeren. Week na week, jaar-in, jaar-uit.

Onze groep wordt geschaard onder District Dender, dat op zijn beurt deel uitmaakt van Gouw Land Van Egmont.
Voor alle informatie rond de GDPR wetgeving kan u terecht bij onze privacyverklaring of op robbe@scoutsterjoden.be

Onze lokalen vind je op de Geraardsbergsesteenweg 79C, in Erembodegem bij Aalst.

cijfers

Enkele cijfers, verzameld uit de ledendatabank van Scouts en Gidsen Vlaanderen. Laatst geüpdatet op 1 november 2018.

ledenaantal door de jaren heen

ledenaantal per leeftijd

Ledenaantal per tak

Huidige leidingservaring

Verhouding Mannen/vrouwen

Enthousiasme en inzet in de groep

De leidingsploeg

Zonder onze leiding en oud-scouts geen 'Trejen'.  Onze leidingsploeg word uitgebreid besproken onder de vernieuwde takkenpagina. Ook het programma kan je daar vinden. Maar voor al jouw algemene vragen en bemerkingen verwijzen we je graag door naar het contactformulier onderaan de pagina. Op die manier bereik je snel de groepsverantwoordelijken. Onze groepsleiding, dat zijn Alyssa Labarièrre, Boris Le Compte, Mathias Van Roy en Jens Van Den Bulcke.

60 Jarig bestaan

Op zaterdag 13 september  2014 heeft onze scouts uitbundig haar zestigste verjaardag gevierd. Het was een mooie dag waar elke leeftijd zich kon vermaken. Binnen werden onze lokalen omgetoverd tot een heus nostalgiecafé. Voor velen was dit de ideale kans en plaats om hun oude scoutsvrienden nog eens te ontmoeten. Hier werd ook ons eigen bier Tarcis voorgesteld.

Buiten op ons terrein werden ook de kleinsten niet vergeten met activiteiten zoals bakklimmen, laser shooting en fotozoektochten. Een dansfeest in de meest gigantische tent ooit werd het sluitstuk van de dag. De bands Uncensored Living en The Fallen Madonnas kregen iedereen aan het dansen, waarna DJ Neglectik de dansvloer liet vibreren tot in de vroege uurtjes. Velen onder ons konden al meteen niet wachten tot ons volgend jubilieum, hopelijk tot dan!

steakslag

Met trots kunnen wij zeggen dat ons jaarlijks eetfestijn, de steakslag, het succesevenement is van scouts Terjoden. Voor dit massa-event werken wij jaar na jaar nauw samen met onze oud-scouts. Een toffe compagnie, een tombola, een springkasteel voor de kindjes, terrasjesweer ... Dat is de succesformule die de steakslag keer op keer doet draaien. Sinds 2018 doen we de steakslag nu ook op 2 dagen, zaterdag én zondag. Hiermee braken we ons vorig record (740) met 780 eters.

Fik for life

Elk jaar organiseren we minstens 1 activiteit voor het goede doel. Nu is dat al enkele jaren Fik For Life. De succesformule FIK staat voor een knetterend kampvuur en magnifieke livemuziek, voor jong en oud, scout of geen scout, voor onze verre vrienden, voor onze goede buren. Samen voor het goede doel. Dat in combinatie met een gezellig Glühwein en Jeneverstandje, aangevuld met meer acloholische en non-alcoholische dranken. Meestal kiezen we dan ook voor een goed doel dat met of rond kinderen werkt. In 2014 was dat VZW Kindergeluk. In 2015 kon Fik helaas niet doorgaan.

Voor editie 2016 werd gekozen voor een meer lokaal doel: VZW Jana De Koker Foundation. Jana De Koker was amper 22 maanden oud toen ze overleed aan een zeldzame bloed- en beenmergziekte. Stijn en Cindy uit Aalst laten hun dochter nu verderleven in de Foundation Jana De Koker, dat speelgoed inzamelt voor kankerpatiëntjes. Helaas werd er bij hun zoontje Liam onlangs dezelfde ziekte vastgesteld. De Foundation zorgt ondermeer voor prik-kadootjes en animatie voor zieke kinderen. Enkelen van onze leidingsploeg gingen deze editie ook eens langs bij Music For Life in de Schorre, Boom. Een filmpje vind u hieronder.

Later werd bekend dat we voor Foundation Jana De Koker maar liefst 1134,39 euro konden inzamelen. Hier zijn we als leidingsploeg dan ook zeer fier op! Enkele afgevaardigden vanuit de Foundation kwamen ons bedanken en de overdracht officieel maken met een echte cheque. Wij hopen met onze actie een warm hart toe te dragen naar anderen en hopen alvast op meer top edities in de toekomst.

Editie 2017, we zetten de traditie voort, opnieuw een goed doel dat met kinderen werkt. Dit jaar SOS Schulden op School. Een vzw die streeft naar gelijke onderwijskansen voor ALLE kinderen en jongeren, meer specifiek door aandacht te besteden aan kosten op school. Problemen met schoolkosten kunnen uitsluiting van kinderen en jongeren in de hand werken. SOS Schulden op School vzw neemt bijgevolg uiteenlopende initiatieven om dit tegen te gaan, zoals workshops voor scholen, individuele begeleidingstrajecten voor schoolteams, de uitgave van naslagwerken en brochures, projecten met sociale partners, ad hoc projecten,... Het was weer een ongeloofelijk warme avond met optredens van onder andere Yet2Come en Prozak (De Kreuners tribute). Dit alles heeft 1161,27 euro opgebracht.

site.jpg