Kapoenen

jongens en meisjes van 6 tot 7 jaar

Het leven van een Kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs en ongedwongen ontdekken we samen met hen de wereld. De leiding gaat hierbij uit van wat hen boeit en aanspreekt. Via jou zetten de Kapoenen hun eerste stappen in de scouts.

Lore Van Nuffel
Mathias Van Roy
Heline Van Petegem

kapoenenleiding@scoutsterjoden.be

Kabouters

meisjes van 8 tot 10 jaar

Het is typisch voor Kabouters dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van Kalisandra (het Kabouterverhaal).

Ines De Schryver
Jens Van Den Bulcke
Saart Ledegen

kabouterleiding@scoutsterjoden.be

jongens van 8 tot 10 jaar

Het is typisch voor Welpen dat ze zelf dingen leren doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt soms gebruik gemaakt van het Jungleboek (vandaar de Welpen).

Boris Le Compte
Thomas De Luyck
Jonathan Sollier

welpenleiding@scoutsterjoden.be

Jonggivers

jongens en meisjes van 11 tot 13 jaar

Jonggivers is een samentrekking van Jonggidsen en Jongverkenners. Ze zijn niet bang van een beetje avontuur en om reeds zelf de handen uit de mouwen te steken. Ze leren samenwerken, verkennen en ondernemen, engagement tonen, samen overleggen en zich voor anderen in te zetten. Zo ontdekken ze wat scouting echt inhoudt.

Marijke Petit
Robbe Van Boxstael
Lore Van Den Eynde

jonggiverleiding@scoutsterjoden.be

Givers

jongens en meisjes van 14 tot 16 jaar

De Givers? Dat zijn echte durvers! In deze tak krijg je heel wat meer verantwoordelijkheid. Givers kunnen kaartlezen, sjorren als de beste, en op kamp koken ze wel eens hun eigen potje. Het grotere leeftijdsverschil, de pubertijd en bijhorende hormonen maken van deze tak een zeer gevarieerde groep, met veel uitdagingen en vooral ook mogelijkheden.

Michiel Spitaels
Noraly Sollier
Gillian Temmerman

giverleiding@scoutsterjoden.be

Jins

jongens en meisjes van 17 tot 18 jaar

Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins leven één jaar intens samen in hun Jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving. Hieruit groeit de toekomstige leidingsploeg.

Jens Verstappen
Matthijs Vekeman